Einde loos

09-01-2025
56 keer bekeken 0 reacties

In 2024 was voor het eerst sinds 2013 geen sprake van groei van het aantal IM-meldingen. IM-bergers werden 205.641 keer op pad gestuurd om personenvoertuigen te verwijderen van de Nederlandse hoofdwegen. Dat was ruim 4.000 (2%) minder dan vorig jaar.

Het aantal daadwerkelijke bergingen bleef groeien: van 157.415 naar 165.182 (plus 5%). Maar het aantal loze ritten nam sterk af: van 42.378 naar 31.904 (minus 25%). Ook het aantal door bergers uitgevoerde beveiligingsopdrachten liep terug.

De daling van het aantal loze ritten was het resultaat van een doelgerichte campagne van Rijkswaterstaat en de Stichting Incident Management Nederland (IMN). Deze richtte zich in de eerste plaats op het tegengaan van zogenaamde dubbele meldingen. Dit zijn gevallen waarbij één incident leidt tot twee of meer meldingen bij het Landelijk Centraal Meldpunt ("LCM") van de Stichting IMN en, vandaar uit, tot twee of meer opdrachten aan de berger. Van die opdrachten is de tweede vrijwel altijd loos. De Verkeerscentrales van Rijkswaterstaat spanden zich in om dubbele meldingen te vermijden en hetzelfde gebeurde bij het LCM, dat niet alleen meldingen ontvangt van Rijkswaterstaat, maar ook van de ANWB en de politie.

 

Het volledige artikel lees je op de website van de Stichting Incident Management Nederland .

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Over Incident Management

Ben je niet actief in het incidentmanagement, maar wel nieuwsgierig naar wat het allemaal inhoudt? Neem dan een kijkje op de pagina van Rijkswaterstaat

Contact

Ben je op zoek naar een personenauto die afgesleept is? Bel dan met 088 - 007 87 80, het Landelijk Centraal Meldpunt. Zij weten welke berger de auto heeft afgesleept en waar de auto staat. Heb je een andere vraag of opmerking? Mail dan naar im-community@rws.nl. 

 
Cookie-instellingen