English (United States) nl-NL
woensdag 29 september 2021
Foto: Henri Cormont

Training Incident Management voor politie


Met de overgang van regionale politiekorpsen naar de landelijke politie zijn er duizenden agenten alleen al in de regio Rotterdam die er een extra taak bij krijgen, namelijk het verlenen van hulp bij incidenten op het hoofdwegennet. Waar voorheen deze agenten voornamelijk in stedelijk gebied werden ingezet, komen zij straks ook op de snelweg om daar waar nodig assistentie te verlenen.


Weginspecteurs voeren blauw zwaailicht


Weginspecteurs van Rijkswaterstaat voeren met ingang van vandaag blauw zwaailicht en sirene om nog sneller aanwezig te kunnen zijn bij incidenten op snelwegen.

Klik hier voor het artikel.


Experiment weginspecteur met BOA-status van start


Acht weginspecteurs van Rijkswaterstaat hebben de status van Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) gekregen. Het betreft een experiment in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie, de politie en De Verkeersonderneming. Doel is de doorstroming en veiligheid op de snelwegen rond Rotterdam te verbeteren.


Klik hier voor het artikel.


Beelden van incidenten door gebruik van Snipperwall app.


Bergingsbedrijven en weginspecteurs kunnen met de app beelden van incidenten op de weg delen door een video van de situatie te maken en deze uploaden naar een (afgeschermd) platform. Met de video kunnen deelnemers aan deze pilot een categorie (ongeval, pechgeval, afgevallen lading) en een beschrijving meegeven. Na het uploaden worden de video’s direct getoond op het Incident Management Platform. De visuele beelden en het meegegeven van categorie en beschrijving moeten ervoor zorgen dat IM-hulpverleners op afstand sneller een correct plan van aanpak kunnen maken. Ook voor de verkeerscentrale kan de informatie nuttig zijn in de beeldvorming voor het inschatten van de ernst van het incident, restduur en bepalen van aanvullende acties. Deze app is onderdeel van de Incident Management Platform pilot en ontwikkeld door Snipperwall in opdracht van Rijkswaterstaat en ABned.

Home   |   Wat is IM   |   news   |   Organisatie   |   Partners   |   Projecten   |   Weggebruikers   |   E-learning   |   meerwetenoverim
Copyright 2010 by DotNetNuke Corporation