RWS opent vernieuwde snelweg in Madurodam

26-10-2023
551 keer bekeken 0 reacties

Het kleinste vervangings- en renovatieproject van Rijkswaterstaat is af! Begin oktober opende Rijkswaterstaat een vernieuwd stuk snelweg in Madurodam. Hier kunt u miniatuurversies van ecoduct Woeste Hoeve en de Leidsche Rijntunnel bewonderen.

Rijkswaterstaat heeft al ruim 70 jaar een maquette van de snelweg in Madurodam in Den Haag. De Nederlandse snelwegen zijn immers de slagaders van onze economie. Net zoals op de Nederlandse snelwegen staat de veiligheid en doorstroming op deze minisnelweg voor Rijkswaterstaat ook voorop.

Op het nieuwe stuk snelweg, de A52, staat een auto met pech. Een mini pick-up met weginspecteur gaat erheen om te zorgen voor een veilige situatie voor de automobilist en alle andere weggebruikers. Intussen worden op de matrixborden boven de weg verkeersmaatregelen geplaatst: boven de rijstrook waar het pechgeval staat komt een rood kruis.

Het negeren van rode kruisen is levensgevaarlijk. Niet alleen voor de weginspecteur, berger en hulpverlener, maar ook voor de slachtoffers en al het overige verkeer. Helaas negeren weggebruikers deze rode kruisen nog te vaak. Daarom vragen we ook in Madurodam aandacht voor dit probleem. De rode kruisen boven de vernieuwde A52 zijn goed zichtbaar. Zo houden we samen de snelweg in Madurodam én de echte snelweg veilig.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Over Incident Management

Ben je niet actief in het incidentmanagement, maar wel nieuwsgierig naar wat het allemaal inhoudt? Neem dan een kijkje op de pagina van Rijkswaterstaat

Contact

Ben je op zoek naar een personenauto die afgesleept is? Bel dan met 088 - 007 87 80, het Landelijk Centraal Meldpunt. Zij weten welke berger de auto heeft afgesleept en waar de auto staat. Heb je een andere vraag of opmerking? Mail dan naar im-community@rws.nl. 

 
Cookie-instellingen