Update VACO praktijkrichtlijn eerste veilgheidsmaatregelen bij pechhulpverlening

11-06-2024
47 keer bekeken 0 reacties

De VACO praktijkrichtlijn eerste veiligheidsmaatregelen bij pechhulpverlening is bijgewerkt. Deze praktijkrichtlijn vormt de basis voor pechservice bedrijven om in Nederland pechhulpverlening veilig uit te voeren.

Per jaar wordt zo’n 10.000 keer pechservice verleend op het hoofdwegennet. Veiligheid bij is dan ook heel belangrijk. Personen en voertuigen op de vluchtstrook staan stil terwijl het verkeer met 80 tot 130 km/u langs rijdt. Het snelheidsverschil, in combinatie met de huidige verkeers drukte, betekent dat de monteur zo kort mogelijk op de vluchtstrook moet blijven. Daarnaast vormen ‘veterende’ (slingerende) voertuigen een groot gevaar. Bandenservicebedrijven die pechservice verlenen en bij een file de vluchtstrook gebruiken om naar een pechvoertuig te rijden, moeten voldoen aan de eisen zoals genoemd in de beschikking van Rijkswaterstaat (2021). De belangrijkste voorwaarden staan in deze praktijkrichtlijn.

Je vindt de richtlijn hier

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Over Incident Management

Ben je niet actief in het incidentmanagement, maar wel nieuwsgierig naar wat het allemaal inhoudt? Neem dan een kijkje op de pagina van Rijkswaterstaat

Contact

Ben je op zoek naar een personenauto die afgesleept is? Bel dan met 088 - 007 87 80, het Landelijk Centraal Meldpunt. Zij weten welke berger de auto heeft afgesleept en waar de auto staat. Heb je een andere vraag of opmerking? Mail dan naar im-community@rws.nl. 

 
Cookie-instellingen