Rood Blauwe boekje

Dit boekje geeft inzicht in de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de verschillende bij een verkeersincident betrokken diensten. Zowel de rol van de medewerkers in de meldkamers/centrales als van de medewerkers op de weg komen aan bod.

Eind jaren negentig is gestart met het reguliere Incident Management (IM) op het  Nederlandse hoofdwegennet. Voor een goede samenwerking is het van belang dat alle betrokkenen op de hoogte zijn van elkaars taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden.

Daarnaast moet het duidelijk zijn wie welke informatie nodig heeft om zijn of haar taken goed uit te kunnen voeren, en waar die informatie te verkrijgen is. Hiertoe is het rood-blauwe boekje gepubliceerd. Dit boekje behandelt de informatievoorziening en informatie uitwisseling tussen diensten gedurende de afhandeling van een incident.

Het doel van het boekje is deze inzichten te geven, zodat de diensten hun  werkzaamheden zo goed mogelijk kunnen uitvoeren en de onderlinge samenwerking zo efficiĆ«nt mogelijk zal verlopen. Uiteindelijk moet dat ertoe leiden dat incidenten zo snel en veilig mogelijk kunnen worden afgehandeld.

De vorige versie van het rood-blauwe boekje, waarin de taken van alle bij IM betrokken hulpdiensten worden besproken, komt uit 2004. De herziene en geactualiseerde versie kunt u hier downloaden.

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Registreren

Over Incident Management

Ben je niet actief in het incidentmanagement, maar wel nieuwsgierig naar wat het allemaal inhoudt? Neem dan een kijkje op de pagina van Rijkswaterstaat

Contact

Ben je op zoek naar een personenauto die afgesleept is? Bel dan met 088 - 007 87 80, het Landelijk Centraal Meldpunt. Zij weten welke berger de auto heeft afgesleept en waar de auto staat. Heb je een andere vraag of opmerking? Mail dan naar im-community@rws.nl. 

 
Cookie-instellingen