Tweestaps verificatie

Om ieders cyberveiligheid en privacy te waarborgen, is jouw account voor de community alleen toegankelijk met tweestapsverificatie. Hoe dat werkt, lees je hier.

Als je je aanmeldt, maak je een account aan.  Vanwege cyberveiligheid moet je zogenaamde tweestaps verificatie doen als je wilt inloggen. Hoe werkt dat? We leggen het uit.

Met tweestaps verificatie log je in met niet alleen een zelf gekozen wachtwoord (stap 1), maar ook met een code (stap 2). Dit is veiliger.

  1. Installeer een authenticator app, zoals Google Authenticator. Die haal je gewoon uit jouw app store.
    Hieronder de screenshots uit de App store van Apple en van de Google Play store voor android.

2. Doorloop de installatiestappen die de app opgeeft.
3. Druk op het plusje in de authenticator app. Nu kun je de QR-code scannen, die de IM-site laat zien. Lukt het niet met de QR-code? Voer dan de code handmatig in via het linkje in het scherm.

4. Als laatste stap koppel je je telefoonnummer. Je voert jouw nummer in op de site. Vervolgens krijg je een code via de sms op het ingevoerde nummer. Deze code voer je ook in op de website en daarna is de boel gekoppeld! Log je vanaf dat moment in op de site? Dan vul je jouw mailadres met wachtwoord in, open je de Authenticator app en voer je de cijfercode in die de app doorgeeft. Klaar is Kees!

 

Over Incident Management

Ben je niet actief in het incidentmanagement, maar wel nieuwsgierig naar wat het allemaal inhoudt? Neem dan een kijkje op de pagina van Rijkswaterstaat

Contact

Ben je op zoek naar een personenauto die afgesleept is? Bel dan met 088 - 007 87 80, het Landelijk Centraal Meldpunt. Zij weten welke berger de auto heeft afgesleept en waar de auto staat. Heb je een andere vraag of opmerking? Mail dan naar im-community@rws.nl. 

 
Cookie-instellingen